"Дигитален маркетинг и онлайн анализ" - магистърска програма на ВУЗФ

Програмата ще се проведе за четвърти път и...

Приемът за периода 2020/2021 г. е отворен

Обучение за придобиване на умения

Фактитите:

Магистърската програма по „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“ съчетава най-доброто от академичните среди и практиката. 

Тя е с продължителност 6 месеца и е насочена основно към придобиване на практически умения. 

Без изключение, лекторите в програмата са хора от практиката, работещи това, което преподават. По тази причина програмата е базирана на последните тенденции в сферата на онлайн бизнеса и дигиталния маркетинг. 

За разлика от преобладаващата част на обученията по онлайн маркетинг, групите в магистърската програма са малки – до 20 човека. 


Отхврляйки масовката, ние успяваме да разберем целите на всеки студент и да го подкрепим по пътя към постигнането им. 

За нас всеки студент е важен и уважаван човек. 

6 месеца са достатъчно време, за да отидеш отвъд отговора на въпроса „как да си настроя рекламата?“ и да навлезеш по-дълбоко в същността на онлайн маркетинга. 

От друга страна, времето не е толкова много. За да постигнеш резултати се изискват усилия. 

Продължителността на обучението е едно от предимствата на програмата, в сравнение с бързите обучения, заляли пазара. 

Ученето иска време. Бързото учене е като fast food – некачествено. Обучения от по няколко дена или седмици няма как да имат за резултат друго, освен огорчението от поредната безрезултатна загуба на време. 

COVID-19 стимулира развитието на обучението в дигитална среда. Основно под формата на видеоконферентни срещи. На този вид обучение му бе прилепен етикет „дистанционно“. Всъщност то е просто учебен час в дигитална среда. 

Магистърската програма предлага истинско дистанционно обучение. Това означава, че студентите получават достатъчно ресурси, под формата на видео лекции и други материали, за да се подготвят за изпитите. Освен това, всяка тема от учебното съдържание е покрита и от уъркшоп, по време на който има Q&A сесия, както и време за обратна връзка за всеки студент.

 
Много българи, живеещи в чужбина, преминаха през програмата и я завършиха успешно, което показва, че дистанционното ни обучение функционира ефективно. 

През 2020 г. магистърската програма по „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“ ще се проведе за четвърти път. 

Досегашните  издания показаха, че системата работи и дава реални резултати, което ни мотивира да продължаваме напред. 

Това е дългосрочен проект, който непрекъснато развиваме и подобряваме. Всяко следващо издание е по-добро от предишното. 

 

За нас дипломата не е цел на образованието, а удостоверение за постигнато ниво. Обучението в програмата ще ви донесе диплома за „магистър“ от престижен университет, акредитиран не само в България, но и от BAC. 

Днес университетското образование е на прицел и понася много упреци. Основно от хора, чиито проблем с университета е, че не са го завършили.  Въпреки това, голяма част от упреците са напълно заслужени. Ние положихме усилия да преодолеем традиционните слабости на академичното образование и смятаме, че успяхме. 

 

Досегашния ни опит показва, че завършването на програмата не е край. Това е просто завършване на един от етапите, през които преминават хората, обучаващи се в нея. 

Те остават свързани, както помежду си така и с университета. Едно от доказателствата за това е, че трима от седемте преподаватели в програмата са възпитаници на ВУЗФ. 

За кого е подходяща и за кого не магистърската програма?

Досегашният ни опит показва, че два вида хора успяват да извлекат максимална полза от програмата: 

Тези, които работят по собствен онлайн проект

Независимо от това, дали вече са започнали или все отлагат. Програмата е добра възможност да поставите началото на своя онлайн проект. Да изградите сайт, който разбирате и можете да управлявате. Да започнете и завършите продажбената си фуния. Ако пък вече сте започнали и все не се получава, програмата е добра възможност да направите рестарт и да започнете отново, но вече по правилния начин.

Тези, които са решили да се преквалифицират или да придобият нова професия

Ако се замислите, ще си дадете сметка, че 6 месеца не са време, за което можеш да станеш истински професионалист, в която и да е област. Това обаче е достатъчно време, за да знаеш и можеш достатъчно, за да започнеш. Без да си в тежест и без да се налага друг да изкарва парите, които ще получаваш.

Какво се учи?

I-ви семестър

 • Въведение в дигиталния маркетинг
 • Онлайн бизнес
 • Видео маркетинг и цифрова фотография
 • Използване на социалните мрежи за бизнес
 • PR

II-ри семестър

 • Е-commerce
 • Управление на продажбите
 • Измерване, анализ и оптимизация на онлайн бизнес
 • Финансово отчитане и анализ на онлайн бизнес

Държавен изпит

Защита на магистърска теза

Запознайте се с преподавателите в магистърската програма по "Дигитален маркетинг и онлайн анализ"

Роси Георгиева

Роси е онлайн брандинг консултант и фейсбук специалист. Лектор на корпоративни обучения и различни събития.

Провежда индивидуални и групови обучения на тема фейсбук реклама и онлайн брандинг, като успява да ги съобрази с нивото на тези, които обучава и индивидуалните им нужди.

Роси има опит в менажирането на рекламни кампании в Интернет – за България, Кипър, Гърция, Англия и САЩ.

Обещанието и към студентите е да засегне дълбоко теми като онлайн брандинг, изграждане на доверие с клиентите, съдържанието, което докосва и продава в социалните мрежи, създаване и управление на рекламни кампании във Фейсбук и Инстаграм.

Сайтът на Роси е rosygeorgieva.com

Роси прави дебют в магистърската програма по „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“ – 2020/2021. Тя ще преподава по дисциплината „Използване на социалните медии за бизнес“

Инж. Атанас Иванов

Инж. Атанас Иванов представя себе си, като съпруг и предприемач. Той има 6 години опит в онлайн търговията и  14 години опит в сферата на финансовите пазари.

Започва първия си бизнес още през 1998 година.

Като машинен инженер, специалност автоматизация на производството, винаги се стреми да оптимизира и автоматизира процесите, във всеки проект.

Сред бизнесите, в които участва и основава са, верига павилиони за вестници, верига магазини в Амазон, издателска дейност на Аудио Книги  и агенция за набиране на персонал от Филипините.

Сега фокусът му е върху проекта бързикниги.бг

Инж. Иванов е завършил магистърската програма по „Иновации, финанси и предприемачество“ на ВУЗФ.

 

 

Зад гърба си Наско вече има една година опит, като преподавател в магистърската програма по „Дигитален маркетинг и онлайн анализ“ на ВУЗФ. Преподава в дисциплината „Електронна търговия“. Изключително полезен с опита и практическите си съвети, той се превърна в един от любимите преподаватели на студентите.

Ники Цветанов

Ники Цветанов е предприемач, съпруг и отскоро баща. Има 6 години опит в онлайн търговията и маркетинга.

Завършил е Стопанско управление в СУ „Климент Охридски“.

Участник е в първия сезон на Бизнес академия 9 Academy

Интересът му към онлайн бизнеса датира от времето, в което завършва II Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“. Още на 20 години той навлиза в дебрите на онлайн бизнеса, започвайки да търгува през eBay.

Въпросът, какво правиш в момента, отговаря: Продължавам да се развивам в онлайн търговията в световен мащаб и изграждането на онлайн брандове. В България съм фокусиран върху проекта „Бързи книги“.

Ники преподава „Електронна търговия“. Ако имате интерес към дропшипинга – той е човекът. По време на лекциите си, успя да покаже в реално време как се прави търговия, базирана на връзката Walmart – Amazon. Специалист е в анализите оналайн и умее да ги обяснява разбираемо.

Дава възможност на студентите да направят първата си крачка в e-commerce, използвайки неговите ресурси.

Неви Коева

Неви Коева е създател на българския софтуер за имейл маркетинг Aitiss.com, както и на Бизнес Академия по женски.

Тя има над 15 години опит в онлайн пространството. През това време е била лектор на първата в България E-mail маркетинг конференция, консултирала е над 400 бизнеса, а над 3500 човека са минали през нейни обучения и лекции.

Неви Коева става първият гост-лектор в магистърската програма по дигитален маркетинг на ВУЗФ със собствена учебна дисциплина. Дисциплината е „Имейл маркетинг“. През тази година ще води дисциплината „Онлайн бизнес“.

Това, което Неви каза за плановете си е, че „студентите ще имат възможност да работят с програмата за имейл маркетинг Aitiss  ще разбират стратегиите и ще разработват кампании на практика. През годините изпробвах различни стратегии (както в моя бизнес, така и в бизнесите на мои клиенти), докато открих тези, които наистина дават ефективни и дълготрайни резултати. Признавам, че по пътя си съм направила много скъпо струващи грешки, но научих какво работи и какво не. Ще споделя опита си със студентите, което ще ги предпази от грешките, които съм допускала и ще ги научи да правят имейл маркетинг, даващ реални резултати“.

 

 

Никола Димитров

Никола Димитров определя себе си, като активен предприемач, стратег и консултант за успех.

Ето какво споделя той за опита си: „Участвал съм в проекти като: Интегриране на CRM системи; Планиране, управление, маркетинг и продажби на недвижими имоти; Създаване на Онлайн Банкиране; Създаване на Мобилно Банкиране; Създаване на зони за самообслужване и др.

Работил съм като Lean Консултант по управление на процесите и ефективността в една от водещите банки в България както и за Американска Форчън Глобал 500 компания със фокус върху: Промяна на култура и нагласа; Подобряване на мотивационни схеми; Ефективност и оптимизация на процеси; Стратегии за увеличение на продажбите; Оптимизация на клонова мрежа; Обучения по коучинг и др.“.

Отскоро Никола е помощник треньор и в мъжкия национален отбор по волейбол

Житейската философия на Никола е:

 • Да уча, да прилагам и да преподавам стратегии за успех
 • Да мотивирам хората около мен да откриват скрития си потенциял
 • Да търся положителното във всяка ситуация
 • Да направя света едно по-добро място

Интересите и текущи научни изследвания на Никола включват игрови теории и игровизация на образованието и бизнеса. Други негови интереси са управлението на промяната, коучинг, продажби и мрежов бизнес.

В магистърската програма „Дигитален маркетинг и оналайн анализ“ Никола преподава „Управление на продажбите“. 

Вижте какво казаха студентите от випуск 2019/2020 за програмата

Цената на магистратурата е 1500 €

Искаш ли едно от последните места в програмата?

Попълни формата за контакт и аз ще се свържа с теб.

Ще отговоря на всичките ти въпроси, ще договорим гъвкава схема на плащане и ще ти съдействам при изготвяне и подаване на документите. 

До затварянето на приема остават:
Days
Hours
Minutes
Seconds

Приемът се затваря и при запълване на местата

Scroll to Top