"Дигитален маркетинг" магистърска програма на ВУЗФ

Успешна реализация, чрез качествено образование в България

20 души годишно

Крайният срок за записване за учебната 2019/2020 г. е 15 октомври

Заети места

За кого е?

За хора, които:

  • са избрали дигиталния маркетинг за своя професия и искат да се развиват в тази сфера;
  • искат реални знания и умения, а не просто диплома за магистър;
  • са готови да отделят нужното време и да положат усилията, необходими за да усвоят знанията и умения, необходими за успешната им реализация.

 

Какво ще ви даде програмата?

Сигурност в бъдещето. Тази магистърска програма е възможност да се изградите, като специалист по дигитален маркетинг. Една професия с бъдеще, в която кадрите не достигат, а заплащането е добро.

Програмата е подходяща за за абсолютно начинаещи - без специализирани познания и без умения за работа с инструментите и приложенията, използвани в дигиталния маркетинг.

Магистратурата се осъществява от ВУЗФ и партньорски организации от практиката.

 

УЧЕБЕН ПЛАН

Дисциплината създава базисните знания и умения, които са необходимият фундамент за по-нататъшното развитие на хората, решили да се развиват в света на дигиталния маркетинг. Основните теми, застъпени в нея са: как работи глобалната мрежа и как да правиш бизнес в нея; модели за бизнес в онлайн среда; промотиране чрез Интернет – базисно ниво и др.

В тази дисциплина се разглеждат:

привличащ маркетинг (inbound marketing);

маркетинг, базиран на съдържание (content marketing);

имейл маркетинг;

копирайтинг;

онлайн реклама;

Дисциплината е с практическа насоченост. Обучението е базирано на концепцията „учене чрез правене“.

Изграждане и развитие на онлайн магазин от А до Я. Как да създадеш онлайн магазин, как да промотираш продуктите си и да печелиш от това, как да проучваш конкуренцията и да изграждаш стратегии, даващи ти конкурентно предимство.

Учебната дисциплина е с практическа насоченост, а лекторите са хора, които имат собствени онлайн магазини, които са развили успешно.

Обучение със силно практическа насоченост, по време на което студентите придобиват умения да използват социалните мрежи за бизнес. Акцентът в обучението е поставен на Facebook, YouTube, Instagram, Google +.

Темите в тази дисциплина са с практическа насоченост. Студентите придобиват умения за работа с Google Analitics, запознават се с начините да осъществяват на практика SEO и IBSO. Също така, как да създават рекламни кампании, да поставят цели, да измерват и анализират резултатите, за да подобрят представянето.

Това е дисциплина, създаваща знания и умения за продажби. По време на нея студентите се запознават с успешни продажбени стратегии и тактики, научават се да разбират и управляват различните етапи от продажбения процес.

В рамките на учебната дисциплина „Видео маркетинг и цифрова фотография“ студентите придобиват практически умения да създават видео и фото материали, с маркетингова цел.

В тази дисциплина те също така усвояват видео и фото монтажа. Получават знания, позволяващи им да работят при различни условия на светлина и звук. Голяма част от темите са базирани на възможностите за използване на мобилните телефони за създаване на маркетингови видеа и снимки.

Дисциплината дава възможност на студентите да погледнат на онлайн бизнеса през призмата на концепцията за финансова отчетност.
Освен това, те придобиват умения, даващи им възможност да правят финансов анализ на онлайн проекти, дейности и дори отделна рекламна кампания.
Тази дисциплина създава мост между метриките, които обичайно се използват в онлайн бизнеса и финансовите показатели, които са най-широко разпространеният бизнес език.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Анна Христова

Анна Христова е сертифициран Facebook Marketing Specialist и собственик на Creative Marketing- малка дигитална агенция за Facebook маркетинг и реклама. Има богат практически опит в сферата на маркетинга в

виж повече

социалните мрежи.

Вярва, че не са необходими много пари за изграждане на имидж и постигане на успех в социалните мрежи, необходимо е постоянство! Готова е да сподели знанията и уменията, които е придобила от практиката си с над 25 бранда в различни сфери на дейност.

виж по малко

Боян Москов

Боян Москов е създател на Griva Cosmetics – един от най-успешните онлайн магазини за козметика. Той има 5 годишен опит в дигиталния маркетинг. Боян е и управляващ съдружник в „InteractiveOrb”, агенция за

виж повече

дигитален маркетинг, партньор на ВУЗФ в магистърската програма.

„Имейл платформите и целевите страници са ми страст. Софтуерите за автоматизация също, защото с тях се постига ръст в продажбите с минимални усилия. Знам кои са тактиките, които могат за кратко време да увеличат продажбите и да доведат десетки нови клиенти в един онлайн магазин и ще науча студентите на тях“, казва Боян. Вярва, че не са необходими много пари за изграждане на имидж и постигане на успех в социалните мрежи, необходимо е постоянство! Готова е да сподели знанията и уменията, които е придобила от практиката си с над 25 бранда в различни сфери на дейност.

виж по малко

Мартин Димитров

Доц. д-р Мартин Димитров има солиден опит в създаване на маркетингово и рекламно съдържание. Той е заснел 42 корпоративни филма и над 100 рекламни клипа.

виж повече

Опитът му включва телевизионни предавания-забавни,политически и шоу програми. Работил за чуждестранни телевизии - ARD,ORF и BBC, като оператор- журналист. Като главен оператор е заснел 35 документални филма, 10 игрални филма, множество новели и сериали.

виж по малко

Мария Боева

Мария Боева се се занимава с дигитален маркетинг от 2013 г. През това време е работила по управлението на маркетинговите кампании на над 20 онлайн магазина.

виж повече

Активно се занимава със социални мрежи, реклами във Facebook и AdWords. Тя има успешно развиващ се онлайн магазин за матраци, генериращ по няколко милиона оборот на година. Мария е и управляващ съдружник в „InteractiveOrb”, агенция за дигитален маркетинг, партньор на ВУЗФ в тази магистърска програма. Мария е енусиазирана от идеята да работи със студенти и е готова да сподели опита си с тях.

виж по малко

Бисер Райнов

Д-р Бисер Райнов преподава във ВУЗФ повече от 12 години. Той е с над 8 годишен опит в управлението на онлайн проекти.

Има сертификати в областта на инбоунд маркетинга, контент менидмънта, имейл маркетинга и др.

ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ

Дистанционна форма на обучение, с възможност за присъствени занятия.

Неприсъствени занятия


Обучителни материали:

Студентите получават материали, позволяващи им да се подготвят по съответните теми, под формата на:

  • Писмено оформени лекции, наръчници за практическа работа;
  • Видео уроци и уебинари;
  • Насоки за използване на бази с ресурси;
  • Тестове за самопроверка на знанията и уменията.

Консултации:

Обучаващите се в програмата имат постоянен онлайн достъп до лекторите, което им дава възможност да получават подкрепа и преодоляват затруднения, възникнали по време на подготовката им. За лекторите това е възможност да адаптират обучението към конкретните потребности на отделния студент.


Присъствени занятия


Присъствените занятия се организират по график, договорен между студентите и лектора по съответната дисциплина. Участието на студентите в тях не е задължително.

 

ПРИЕМ

Документи, необходими за записване в магистърската програма

Диплома за завършено висше образование с образователно-квалификационните степени „специалист”, „професионален бакалавър”, „бакалавър” или „магистър”, с успех не по-нисък от “добър”.

Успехът се изчислява като средна аритметична оценка от средния успех по предметите, включени в учебния план на завършената специалност в съответната образователно-квалификационна степен и от средния успех от оценките от държавните изпити или от защитата на дипломната работа.

Продължителността на магистърската програма е свързана с придобито висше образование


икономисти

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

2 семестъра


ТАКСА

1500 евро за цялата магистърска програманеикономисти

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ

3 семестъра


ТАКСА

2250 евро за цялата магистърска програмаЗаплащането на таксите може да бъде разсрочено на 4 вноски по 25%


КАНДИДАТСТВАЙ ЗА МАГИСТЪРСКАТА ПРОГРАМА СЕГА!

Какво казват студентите за магистърска програма "Дигитален маркетинг"

Василена Бечева

По време на обучението си в магистърската програма „Дигитален маркетинг“ срещнах преподаватели, които заразяват с енергията и емоциите си. Хора, които искат да направят студентите си по-знаещи, по-можещи. И нещо, от изключително значение – грижа ги е за студентите.

Обучението съчетава теорията с опита от практиката и чисто техническата страна на дигиталния маркетинг в комбинация, която работи и води до постигане на реални резултати.

Уменията, придобити в последната една година, са ми безкрайно полезни в работата. Полезни са и в личния ми живот. През това време създадох нови приятелства, споделях опита си с колеги, които също споделят своя опит, създадох и ценни контакти.

Не само постигнах целите, които си бях поставила предварително, постигнах повече. Доволна съм от избора, както на университет, така и на специалност.

Мариана Кобакова

Материята, свързана с дигиталния маркетинг не е лесна, но е интересна. Преподавателите умело представят различните и аспекти по увлекателен и завладяващ начин.

Най-важното нещо за мен, винаги е било да имаш полза от това, което учиш. Да можеш да приложиш получените знания и така да се развиваш. Всяко малко парченце знание, което придобих, учейки в магистърската програма „Дигитален маркетинг“, е част от пъзела на успеха. Съветът ми към кандидатстудентите - смело се насочете към магистратурата “Дигитален маркетинг ”, няма да съжалявате.

Kрастина Tаскова

Обучението ми даде възможност да се потопя в един нов и необятен свят!
Преподавателите се стараеха да запалят интереса на мен и невероятните ми колеги.

Резултатите и изводите до които стигнах през последната една година са:

•  Неща, които смятах че са непостижими за мен, се оказаха не толкова сложни;

•  Всичко digital се развива много бързо. Ако не ти е професия (и затова да се стараеш да си в час), неволно изоставаш. По тази причина не гледам на това, което научих, като на краен резултат. От тук нататък ще продължавам да уча. Това ще ми позволи да държа бизнеса си в крак с новите технологии. Което пък е начин да оптимизирам не малко разходи.

•  Времето на обучението в програмата по дигитален маркетинг ми даде спомени, които ще разказвам, започвайки с „тази толкова хубава година“!

Мисля, че всеки, който се запише в магистърската програма „Дигитален маркетинг“, ще бъде удовлетворен от това, което ще научи.
Красимир Логофетов

Преподавателите, с които работихме по време на обучението, са хора, идващи от реалния бизнес. Всички те имат практически опит в това, което преподават.

Формата на обучение е изключително удобна за съвременния зает човек, независимо дали е наскоро завършил бакалавър или има напрегнато бизнес ежедневие. Занятията се организират гъвкаво, ефективно и интелигентно, като включват, както теоретична, така и много полезна практическа част.

Препоръчвам на всеки, който иска знания и експертиза в областта на дигиталния маркетинг да се включи в магистърската програма „Дигитален маркетинг“ на ВУЗФ.

 

Годишнишният прием в магистратурата е 20 души.

Краен срок за записване за учебната 2018/2019 г.  30 септември

Заети места 13.