Студентите в магистратурата за обучението по „Дигитален маркетинг“

Какво казаха студентите, след като приключи последният семестър от обучението им?

Първият випуск на магистърската програма „Дигитален маркетинг“ на ВУЗФ се е устремил към финалната права. Това, което ги дели от пресичането на финалната линия са няколко изпита и защитата на магистърската им теза.

Ето какво споделят студентите, които след по-малко от два месеца ще са магистри по дигитален маркетинг:

Василена Бечева, оперативен мениджър във верига ресторанти O!Шипка

Василена завърши бакалавърската си степен във ВУЗФ. После магистърска програма.

Магистратурата по дигитален маркетинг е втората и магистратура във ВУЗФ.

Тя е човек, който не спира да учи и да се развива и вероятно скоро ще застане от другата страна на катедрата, споделяйки знанията и опита си със студентите.

За магистърската програма

Въпреки, че вече бях завършила една магистратура във ВУЗФ, взех решение да се запиша в новата магистърска програма „ Дигитален маркетинг“.

Винаги съм твърдяла, че образованието е нещо, което трябва да бъде пряко свързано с плановете за личностно развитие или настоящата работа на студента.

Образованието, като самоцел или единствено с амбицията в края на програмата да получиш една красиво изглеждаща хартийка, не е смисълът на нещата.

Целите, които си бях поставила, записвайки се в обучението по дигитален маркетинг, бяха насочени към това да получа и надградя знания, да усвоя умения, които мога да приложа директно в практиката и те да ме направят по-успешна.

Е, съвсем отговорно твърдя, че магистратурата доведе не само до постигане на целите ми, но и до повече.
Срещнах се с преподаватели, които заразяват с вдъхновението, енергията си, емоциите и ЖЕЛАНИЕТО си на направят студентите си по-знаещи, по-можещи и нещо, което е от изключителна важност – проследяват развитието им. Очевидно е, че желаят да се уверят, че усилията им не са били напразни.

Предадената мъдрост, придобита от опита и съчетана с чисто техническата страна на нещата, както и теорията (която в сферата на дигиталния маркетинг е доста оскъдна и динамично променяща се) е комбинация, която аз оценявам високо и съм доволна от избора, както на университет, така и на специалност.

Уменията, придобити в последната една година, са ми безкрайно полезни в работата. Полезни са и в личния ми живот. Комуникацията с колегите ми, екипа, който създадохме, ми носи и добавена стойност: нови приятелства, взаимно споделяне на опит, както и безкрайно ценни контакти.

За ВУЗФ

Пътешествието ми във ВУЗФ започна преди години. Избрах този университет, защото отзивите за него бяха добри, процента на реализиралите се студенти – висок, сътрудничеството с хора от реалния бизнес – сериозно, а атмосферата приятна.

Очакванията ми бяха, че това е място, където се прилагат успешни и иновативни методи в образованието и университет, който непрекъснато се развива. Надявах се наистина да е така, защото съм учила и в друг университет, в който времето сякаш бе спряло.

Личните ми преживелици се покриха почти напълно с очакванията ми. Разбира се, сблъсках се и с неща, които може да се подобрят, но явно не им е дошло още времето в сферата на висшето образование. Това обаче е една друга тема.

Мариана Кобакова, първият студент, записал се в магистърската програма

Мариана Кобакова се грижи за бебето си, помага в семейния бизнес, който е свързан с автомобили ( автомивка и изкупуване на повредени катализатори). Освен това успява да намери време, за да учи.

Тя е завършила бакалавърската си степен във ВУЗФ.

Ако не искате обучението ви за магистър да премине в лоното на обичайните, скучни и досадни лекции, програмата по „Дигитален маркетинг” на ВУЗФ може да се окаже правилното решение за вас.

Материята не е лесна, но е интересна.

Преподавателите умело представят различните аспекти на дигиталния маркетинг по увлекателен и завладяващ начин. Освен това са свежи.

Ако вече имате бизнес, познанията за начина по който можете да го позиционирате и развиете онлайн са една възможност да достигнете до следващото ниво.

Конкретно в моя случай, резултатите не закъсняха. Още след първите лекции ръстът на продажбите скочи драстично, разширихме пазара до нива, които ни изненадаха.

Най-важното нещо за мен, винаги е било да имаш полза от това, което учиш. Да можеш да приложиш получените знания и така да се развиваш постоянно. Всяко малко парченце знание, което придобих, учейки в магистърската програма „Дигитален маркетинг“, е част от пъзела на успеха.

Красимир Логофетов  – работи на висока позиция във VIVACOM

Кариерата му е в сферата на вътрешния одит и управление на рисковете. Бил е председател на управителния съвет на Института на вътрешните одитори в България“.

Освен човек от корпоративният свят, той е и собственик на Йога клуб „Ришикеш“, може да управлява яхта и не само има документ за капитан, но и наистина плава.

Мотивацията

Един ден осъзнах, че ми липсват знания за това как ефикасно да популяризирам идеи и инициативи, свързани, както с работата ми, така и с моето хоби – йога. Търсейки възможности да се развия в тази посока попаднах на магистърската програма „Дигитален маркетинг“ на ВУЗФ.

Програмата беше нова, но това, което включваше учебният план, беше обещаващо. Познавам университета, защото дъщеря ми стана бакалавър, а после и магистър в него. При познат университет и обещаваща програма, реших да се запиша.

Попаднах в гурпа от млади, интелигентни, амбициозни и идейни хора, чиито очаквания бяха сходни на моите и свързани с онлайн маркетинга.

Обучението

Обучението, през което преминахме, ни даде знания, които са добра основа за изграждане на практически опит.

Преподавателите, с които работихме по време на обучението, са хора, идващи от реалния бизнес. Всички те имат практически опит в това, което преподават.

Лично за мен беше полезно да придобия знания и умения в сферата на:
• рекламиране в социални медии, включващи Фейсбук, Инстаграм, Гугъл + и други;
• операторско майсторство, заснемане и монтаж на клипове;
• създаване на маркетинг план, страница, продажбена фуния и конвертиране на посетителите на сайта в последователи и евентуално клиенти;
• мнжество други умения и експертиза в областта на дигиталния маркетинг.

Формата на обучение е изключително удобна за съвременния зает човек, независимо дали е наскоро завършил бакалавър или има напрегнато бизнес ежедневие. Занятията се организират гъвкаво, ефективно и интелигентно, като включват, както теоретична, така и много полезна практическа част.

По време на занятията се организират сесии от въпроси и отговори, на които преподавателите са готови да дадат конкретни и приложими на практика отговори на въпросите за бизнеса на студентите. Научават се неща, които директно могат да бъдат приложени и да дадат резултати. Ползата от това се увеличава, заради това, че всеки студент участва в обсъждането, може да даде своите идеи от една страна и да получи знания за специфични особености на бизнеса в различни сфери от друга.

Препоръчвам на всеки, който иска знания и експертиза в областта на дигиталния маркетинг да се включи в магистърската програма „Дигитален маркетинг“ на ВУЗФ.

Крастина Таскова, собственик на детска ясла „Детство мое“ и на магазин за детски дрехи. Майка на две малки деца

За мен

Работещ човек със собствен бизнес, за който е важно да се учи и усъвършенства.

Началото

Когато завърших обучението си в бакалавърската степен („Счетоводство и финанси“) във ВУЗФ бях твърдо решена да продължа образованието си. Бях решила, също така, магистратурата да е нещо различно от счетоводството.

Точно тогава се беше появила нова магистърска програма по дигитален маркетинг.

И стана така: разбрах за програмата, видях какво предлага, реших да се запиша и го направих. Дигиталния маркетинг беше нещо съвсем непознато за мен. По тази причина приемах начинанието си, като истинско предизвикателство.

Обучението

Обучението ми даде възможност да се потопя в един нов и необятен свят!
Преподавателите се стараеха да запалят интереса на мен и невероятните ми колеги.

Изводите

• Неща, които смятах че са непостижими за мен, се оказаха не толкова сложни;
• Всичко digital се развива много бързо. Ако не ти е професия (и затова да се стараеш да си в час), неволно изоставаш. По тази причина не гледам на това, което научих, като на краен резултат. От тук нататък ще продължавам да уча. Това ще ми позволи да държа бизнеса си в крак с новите технологии. Което пък е начин да оптимизирам не малко разходи.
• Времето на обучението в програмата по дигитален маркетинг ми даде спомени, които ще разказвам, започвайки с „тази толкова хубава година“!

За ВУЗФ

Едно от безценните неща в този университет е, че за преподавателите студентът е важен. Интересуват се какво мисли, какво е разбирл от това, което са преподали, а и накъде ще се развива – какво иска да постигне.

И нещо за финал

Всичко, което прочете до тук, е истинско. Това не е една от онези рекламни публикации, в които студентите рецитират това, което им е написано. И най-доброто доказателство за това е, че трима от четиримата студенти са завършили бакалавърската си степен във ВУЗФ. Ако не мислеха това, което казват – щяха ли да продължат обучението си в същия университет?

Тези хора не рецитират. Те са личности, които имат мнение и нямат проблем да го изразят.

Целта на тази публикация не е да покажа магистърската програма в изкусително добра светлина, за да привличам студенти. Тази програма няма нужда от това.

Целта на тези интервюта е да повдигнат завесата възможно най-много, така че да се види какво има зад кулисите. За това студентите споделят мненията си, своите преживявания и опит. Това ще ти помогне да направиш своя информиран избор – за теб ли е или не.

Ако тази програма не е начинът, по който искаш да инвестираш в себе си – добре, това е нормално. Програмата не е за всеки. Ако е – чакам те от другата страна.

Leave a Comment

Scroll to Top